Вести

Вучић најавио скору посету Монаку и Шпанији

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас скору посету Монаку и Шпанији.

На питање шта предстоји у његовој спољнополитичкој агенди, шта је прво на реду и са каквим планом иде у ту посету, рекао је да му је потврђен за сада пут у Монако и Шпанију. "За нас после деценија и деценија, када нисмо имали никакве посете на највишем нивоу из Шпаније то је од изузетног значаја“, нагласио је он. Вучић је казао и да је посета Монаку и сусрет са изузетно угледном личношћу какав је принц Алберт од Монака који има велики утицај, чији се глас чује у Европи и широм света, веома битна. "За даље не зна своје обавезе", указао је он.

Вучић о еколозима који кампују испред Председништва

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су испред Председништва сваког дана протести и да се увек труди да разговара са људима чија реч нешто значи, али да не види смисао у разговору са онима који протестују због сопствене промоције и ни због чега другог. Вучић је то рекао у Мачванском Прњавору одговарајући на питање новинара зашто се до сада није састао са еколозима који кампују испред Председништва и да ли ће разговарати са њима. "Ионако сам погрешио око неких ствари и о томе ћу да говорим када се избори заврше. Горко се кајем због својих политичких грешака, али то је нека друга ствар" рекао је Вучић у Мачванском Прњавору где је присуствовао церемонији поводом почетка изградње брзе саобраћајнице Шабац - Лозница, која је део пројекта Рума - Шабац - Лозница. Поручио је да је за њега много важније да ради за народ у Мачви, Подрињу и Јадру него да гради нечију политичку сујету или да испуњава жеље политичким сујетама самопрокламованих лидера. "Видим да им није досадно, има јагњетине, бурека, свега, лепо им је, а увек ћу послати чај и кафу, ако је то потребно", рекао је Вучић.

Победа се осваја на бирачким местима, не у медијима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се 3. априла видети ко ће да победи или изгуби, али не у новинама, на Новој С или Н1, у Ђиласовим и Шолаковим медијима, већ на бирачким местима. Вучић је тако одговорио на питање поводом тврдње Маринике Тепић да напредњаци очекују пораз и зато спремају батинаше за изборну ноћ. Вучић је приметио и да целог живота чекате да изгубите, али је питање када и да се то неће десити преко новина и медија. "Победићемо их убедљивије него икада", поручио је Вучић, наводећи да је тим речима јуче завршио обраћање на седници Главног одбора странке и члановима рекао да немају разлога да бину. Kоментаришући тврдње о наводном батинању он је казао да су то глупости које су на нивоу измишљања дроге у Моровићу или случаја Јовањица. "Kад не знају шта да раде измисле", навео је Вучић. "Озбиљније је како и колико прете новинарима и да ће и њих да лустирају. Ја хоћу да обећам људима и у Шолаковим и у Ђиласовим фирмама који раде тај посао, да ће увек моћи да га раде и да постављају питања, штитећи њихове интересе. Немам проблем са тим, јер се тако понаша одговорна држава, у слободној и демократској земљи", рекао је Вучић. Он је указао да треба да буде срамота оне који прете новинарима, а не смеју да им одговоре на питања и пусте на конференцију за новинаре, јер, како је рекао, немају добрих одговора. "То говори о разлици између нас, оних који поштују различитости, другачије ставове и мишљења и спремни су да одговарају на питања која не морају да буду пријатна, а ови други који нису у стању нека грађани виде сами", навео је Вучић. Поводом оцене генерала Милорада Ступара да Здравко Понош није никакав генерал већ млађи референт, Вучић је рекао да је Ступар легендарни командант 72. Специјалне бригаде коју су представници "досовског" режима укинули као и легендарну 63. Падобранску бригаду. "Важно је погледати војску из тог периода и војску данас. Зато сам срећан и задовољан када такав легендарни генерал Ступар из Kикинде, где је скромно живео, поштењачина, јунак, ратник, данас хвали своју Војску Србије, а који каже да је у то време војска била уништена", закључио је Вучић.

"Мешао" сам се у избор првих 20 на листи

Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је данас да се "мешао" у то ко ће се наћи међу првих 20 имена на изборној листи СНС на парламентарним изборима, а да је 170 локалних страначких одбора дало своје предлоге. "Мешао сам се у избор првих 20 имена на листи, и то је једино што сам на Председништву прочитао. Kад кажем мешао, то значи да сам разговарао са људима у Председништву и молио да тако изгледа", рекао је Вучић новинарима на питање како је одлучивао ко ће бити на листи СНС на парламентарним изборима и да ли ће се на листи наћи Марко Атлагић, Маријан Ристичевић, Небојша Бакарец. Вучић је казао да је 170 локалних страначких одбора дало своје предлоге за листу, као и коалициони партнери. "То тако функционише код нас, у организацијама демократске оријентације", рекао је Вучић у Мачванском Прњавору где је присуствовао церемонији поводом почетка изградње брзе саобраћајнице Шабац - Лозница, која је део пројекта Рума - Шабац - Лозница. Навео је да опозицији и појединим медијима не одговара да се говори о личностима које су на листи СНС као што су Јелена Беговић, најпризнатији генетичар и молекуларни биолог у нашој земљи, математичар и најцитиранији српски научник после Милутина Миланковића, Стојан Раденовић који нас, како каже, држи на Шангајској листи или Дана Грујичић, легендарни лекар која је спасавала стотине живота људи. "Што би вам одговарало да се прича и о Марији Здравковић, која је такође на листи, а која је спасила хиљаде живота, о Лазару Ристовском или многим спортистима који су на нашој листи, него бисте да говорите о ономе од чега бисте ви да правите кампању", запитао је Вучић.