Вести

Влада Ђукановић: Држава мора да помогне домаћим пољопривредницима

         Народни посланик, Владимир Ђукановић и члан Извршног одбора Српске напредне странке Драган  Вукојчић посетили су у понедељак, 11.05. месни одбор Гај, те присуствовали редовном састанку овог одбора, на коме су се упознали са члановима месног одбора и мештанима месне заједнице и проблемима са којима се сусрећу.

    ``Највећи проблем српског сељака представља одлука Србије да потпише Споразум о стабилизацији и придруживању у области пољопривреде са Европском Унијом,  чиме је заправо омогућен  неограничен бесцарински увоз млека, млечних и месних производа из земаља ЕУ, што системски уништава домаћег пољопривредника. Потребно је што пре подићи царину на увоз пољопривредних производа, како би домаћи пољопривредници били конкурентнији на домаћем тржишту``. – закључак је са трибине. На скупу на којем је присуствовало око 50-ак људи, гости су изразили задовољство због веома пријатне атмосфере и дискусије која је укључивала предлоге за решавање проблема мештана.

           Владимир Ђукановић посетио је у уторак, 19. маја и месни одбор у Плочици, на коме се причало и о проблемима давања у закуп земљишта тајкунима који под другим именима и фирмама изнајмљују земљиште, како би исто препродали страним инвеститорима по вишеструко већој цени. Тема састанка били су и предстојећи парламентарни избори, који ће надају се, бити одржани у децембру месецу ове године.