Вести

Српска напредна странка је мој живот

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је, на ванредној Скупштини Српске напредне странке, у Крагујевцу, да ће друга тачка дневног реда бити избор новог председника Српске напредне странке.

Председник Вучић рекао је да ће прва тачка бити разматрање актуелне политичке ситуације и политичко деловање Српске напредне странке у будућности, а трећа тачка разно. Председник Вучић рекао је да је присутно 3.792 делегата и да постоји кворум, а да највећи део делегата са Косова и Метохије не присуствује због ситуације у покрајини где имају важне састанке од 10 и 11 сати, након чега ће изаћи са својим захтевима према руководству Србије и међународној заједници. "Верујем да ћемо током Скупштине Српске напредне странке добити њихове одлуке", рекао је председник Вучић. Председник Вучић рекао је да ће у тачки разно показати како ће ићи даље конституисање органа странке, пошто у томе мора да има улогу и новоизабрани председник странке. "И то остављам следећем председнику странке", додао је председник Вучић.

Нема ништа важније од подршке грађана коју смо јуче добили

Председник Вучић оценио је да нема ништа важније од подршке коју су јуче на величанственом скупу "Србија наде" показали грађани Србије и према нашој идеји и ономе у шта верују. "Нажалост, Српска напредна странка данас је гарант пристојне и нормалне земље, кажем нажалост, јер не видим друге политичке факторе са којима морам да разговарам и да се консултујем као председник и као неко ко мора да брине о свим грађанима. И на синоћњем величанственом скупу који је протекао без инцидената људи су стајали по најгорем пљуску који је био, не 15 минута, већ три сата и дуже, и показали поштовање према тој идеји и ономе у шта верују, а ништа важније нема од тога, то се просто не виђа, хвала што вам то није било тешко", рекао је председник Вучић. Тиме сте, како је нагласио, показали колико волите и Србију и колико вам је стало до ње.

Највећа мука у наредном периоду биће тешка ситуација на Косову и Метохији

Председник Вучић изјавио је да ће у наредном периоду највећа мука која предстоји бити тешка ситуација на Косову и Метохији јер "Запад хоће да прихватимо нову реалност". "Тешка је ситуација на Косову и Метохији, албански режим у Приштини проводи прави терор против нашег народа и неки се праве невешти и наивни, а њихова је намера, говорим Западу, да тобож изађу са саопштењем против њих и тиме нас тобож задовоље, а да у ствари ми морамо да се помиримо са оним што се назива нова реалност, нова стварност, а која не иде српском народу у прилог и супротна је свим потписаним споразумима и међународно јавно правним актима и нормама", рекао је председник Вучић. Председник Вучић истакао је да ће отпор српског народа бити све снажнији и јачи, надам се мирним и демократским средствима. "Уколико буду нападнути, сасвим сам сигуран да ће се Срби бранити, а што се државе тиче биће уз свој народ, као што ће бити и Српска напредна странка. Не смемо да дозволимо протеривање српског народа никада више", поручио је председник Вучић.

Програм је најважнија ствар сваке политичке странке

Председник Вучић рекао је да је Српска напредна странка кор странка спрског народа и истакао да је програм странке најважнија ствар. Председник Вучић истакао је да је Српска напредна странка дубоко укорењена у народ и оценио да су друге владе биле састављене, како је рекао, милион коалиција и страну помоћ једном или два пута, али да "никада више пута нису имали суштинску подршку народа", док је са Српске напредне странке то другачије. Председник Вучић навео је да постоје политичке странке у свакој земљи које најчешће побеђују два од три или три од четири изборна циклуса и да је Српска напредна странка баш таква странка. "Српска напредна странка је имала, има и мора да има подршку народа и зато је важно да разјаснимо шта су узроци и проблеми, за шта смо криви а за шта не", поручио је председник Вучић. Председник Вучић истакао је да су подршку странци давали највише они који ништа нису тражили од странке. Председник Вучић додао је да Српска напредна странка мора да буде странка једнаких шанси за све и оних који нису чланови и они који јесу.

Предлажем Милоша Вучевића за наследника у Српској напредној странци

Председник Вучић предложио је за свог наследника у Српској напредној странци Милоша Вучевића. Председник Вучић нагласио је да у тренутку када се он налази на месту на коме је био и Томислав Николић који му је предавао палицу странке, да не може да искаже колико је поносан што је водио најбољу странку у земљи. "Знам колико воли странку", рекао је председник Вучић за Вучевића и нагласио да га зна као човека оданог Српској напредној странци из добре породице, али и посвећеног идеји самосталне независне и просперитетне Србије. "Верујем да ће уз нашу подршку моћи да да још више", рекао је председник Вучић. "Хвала вам за ових 11 година најпоноснији сам што сам водио Српску напредну странку, све вас много волим", рекао је председник Вучић који је испраћен уз громогласни аплауз.