Вести

Сања Петровић: Храбро ћемо устати у борбу против корупције

     На 32.по реду трибини под називом ``Борба против корупције`` у организацији Српске напредне странке, присуствовали су чланови Савета за борбу против корупције СНС, као и представници општинских, градских и републичких институција.

       Циљ ове трибине је презентовати најважније делове Националне стратегије за борбу против корупције, Акционог плана за њено спровођење и важност формираног координационог тела Владе Републике Србије за борбу против корупције, затим Министарства правде, Министарства унутрашњих послова и свих других институција који у делокругу свог рада учествују у борби против корупције.

       Грађанима се најпре обратила председница ОО СНС Ковин и председница општине Ковин, Сања Петровић.  ``Корупција је на свакојаке начине и у свим сферама живота била заступљена јер јој нико није на путу стајао, напротив, поспешивали су је и зато је дубоко укорењена и зато свако од нас појединачно мора да да свој допринос, како би томе на пут стали. Неопходност учествовања на заједничком нивоу одатле постоји и зато не жмуримо пред лоповлуком и незаконитошћу, већ широко отворимо очи и суочимо се храбро са свим оним што наше друштво подрива, а све у циљу да бисмо видели правду, како бисмо се економски развијали, школовали, лечили, градили и функционисали достојанствено у свим сферама друштвеног живота``.

       Поред Сање Петровић, грађанима окупљеним у великом броју обратили су се и Никола Јеленковић, члан Савета за борбу корупције Српске напредне странке и Правног савета Општинског одбора Стари град СНС-а, Србислав Филиповић, члан Савета за борбу против корупције Српске напредне странке и одборник у Скупштини града Београда, затим академик проф. др. Костадин Пушара, члан Савета за борбу против корупције и Угљеша Мрдић, потпредседник Правног савета Градског одбора Београд, члан Главног одбора и координатор Савета за борбу против корупције Српске напредне странке.

        Грађани су постављањем питања добили информације, како и на који начин могу да се обрате надлежнима уколико имају основане сумње или доказе да се ради о незаконитом коришћењу друштвеног и државног положаја и моћи ради стицања сопствене користи.