Вести

ИЗГРАДЊА БАЗЕНА – ДОДАТНА СРЕДСТВА ИЗ ПОКРАЈИНЕ ЗА 2. ФАЗУ

Капитални пројекат изградње градског купалишта – базена на локалитету Шљункаре дефинитивно се наставља у овој години, а додатна потврда за то стигла је и из Новог Сада: председница општине Сања Петровић потписала је уговор којим је обезбеђено, за сада, још 50 милиона динара из Управе за капитална улагања АП Војводине за реализацију 2. фазе, која подразумева изградњу централног објекта базена димензија 33×20 м, са пратећим просторијама. „У општинском буџету за ову годину определили смо 100 милиона за базен а сада је и у покрајинској администарцији препознат значај подршке која нам је неопходна за реализацију, тако да су наша очекивања за њихову помоћ и следеће године потпуно оправдана. Верујем да смо на добром путу да, уз финансијску подршку из АПВ, успешно реализујемо ову најзначајнију фазу изградње која је пројектована на две године. И да онда на крају 2022, како сам већ говорила, имамо прве пливаче у градском базену“, каже председница Сања Петровић и још једном захваљује председнику Владе Војводине Игору Мировићу и директору Управе за капитална улагања АП Војводине на великој подршџи и разумевању које исказују у заједничким пројектима са локалним самоуправама, па тако и у односу на општину Ковин.
Покрајински званичници уручили су у среду, 17. фебруара, уговоре представницима 24 локалне самоуправе чији су пројекти одобрени по конкурсу за финансирање и суфинансирање инфраструктурних пројеката у различитим областима. „Чека нас велики посао, желимо да помогнемо мање развијеним општинама. Широм Војводине имаћемо значајне инвестиционе захвате“, изјавио је председник Владе АПВ Игор Мировић. Тако, одобрена су и прва средства за наставак изградње базена у Ковину, који ће свакако бити део спортске (објекат у којем ће према свим стандардима моћи да раде пливачки и ватерполо клуб) и туристичке инфраструктуре у јавној својини на територији Аутономне покрајине Војводине.

Општина Ковин је у периоду од августа 2018-те, до јуна 2019.године, завршила прву фазу изградње градског купалишта у вредности од готово 77 милиона динара. Изведени радови обухватили су припремне радове и изградњу темеља за шкољку и халу базена и изградњу шкољке базена и односе се на изградњу сутерена. Друга фаза подразумева све врсте радове на изградњи централног објекта базена са пратећим просторијама: конструкцију објекта, изолатерскe радовe, браварскe радовe, лимарскe радовe, керамичарскe и молерскe радовe, монтажу спољашне и унутрашње столарије, инсталације за електричну енергију, водовод, канализацију, хидрантску мрежу, санитарне уређаје и галантерију атмосферску канализацију, грејање као и базенску опрему и подстанице за грејање. Може се сматрати да ће реализацијом ове фазе изградње, централни део са пратећим просотором (санитарни чворови, свлачионице..) бити комплетно завршен у складу са пројектном документацијом.